Talar du svenska? 2

Aşa cum vă informam aici, m-am apucat de suedeză. Am început în ianuarie şi m-a ţinut vreo 2 zile, am reluat în februarie vreo două seri şi am reînceput procesul săptămâna aceasta.
Iniţial am zis să studiez seara, dar la cât de târziu şi de cele mai multe ori obosită ajung acasă, adorm cu căştile pe urechi. Aşa că am reconsiderat aspectul timpului ideal de învăţat şi după ce am constatat că în timpul zilei nu prea am cum să pun mâna pe curs, prinsă fiind cu treburile la servici, mă trezesc dimineaţa pe la 6,30, pun de cafea, iau laptopul, caietul, căştile şi celelalte unelte şi încep.
Baby al meu a descoperit un curs electronic de prin 19..., foarte bun, dar făcut pentru tocilari şi nu pentru creaturi aşa ca mine (nu am găsit o etichetă care să mă reprezinte, no). Învăţ mai uşor cu imagini, culori, schiţe, decât după o înşiruire de cuvinte şi expresii pe care 2 tanti mi le tot repetă în căşti. Nu că nu-mi prinde bine faptul că aud cum se pronunţă, doar că înşiruirea în sine e una monotonă, o alternanţă de suedeză-engleză, în raport de 2 la 1. Da, cursul e făcut pentru vorbitori de limba engleză. But that's ok!
Aşa că m-am apucat şi mi-am făcut schiţe şi desene. Că în materie de fişe, liste de cuvinte sau worksheets pentru asimilarea sau aprofundarea limbii suedeze net-ul s..ks big time.
Dar să revenim.:) Vă spuneam că am început să fac desene şi schiţe:


I know, it's childish! But it helps! :)






Voi ce faceţi, când trecuţi de ceva vreme de băncile şcolii,  vreţi să învăţaţi ceva nou? Ce trucuri folosiţi ca să învăţaţi mai repede?

V-am spus că urmează să îmi dau lucrare? Să verific ce ştiu şi cum scriu. Că pronunţia ... e verificată de baby al meu!

Comentarii

  1. Eu scriu notite pe un caiet sau pe foi. Mi-a ramas mie asa o sechela ca e mare pacat sa mazgalesti o carte, chiar daca e a ta si uneori te ajuta sa mai subliniezi una alta. Pe vremea cand eram la scoala eram invatati sa avem grija de bunurile pe care le aveam, iar mazgalirea unei carti era o neglijenta inacceptabila.

    RăspundețiȘtergere
  2. asa desenata, parca suedeza 'suna' mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim:ai mare dreptate cu cărţile, deşi trebuie să recunosc că îmi cam subliniam şi mâzgăleam cărţile de învăţat. Mai ales în facultate!
    @Andrei:aşa mi se pare şi mie! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Auzi, dupa ce termini de editat cursurile (ceea ce mi se pare o idee foarte buna de invatare), pot sa primesc si eu un duplicat? :).Nu de alta da' vrem sa mergem intr-o vizita in Peninsula Scandinava, si ma gandesc ca mi-ar prinde bine sa stiu ceva suedeza! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ti le trimit cu drag, dar mi-e teama ca la cat de des am timp sa ma ocup de suedeza voi o sa va intoarceti din vizita! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare