Amintiri din săptămâna trecută I

Răceala
Laitmotivul săptămânii trecute a fost răceala. O răceală surdă, înceţoşată, spinoasă şi greu de doborât. Începând de marţi am simţit cum îşi înfinge ghearele în gâtul meu, dar am zis: " Las' că îi vin eu de hac cu o gură de ţuică de prune!". M-am strâmbat eu de la ţuică şi m-am schimonosit la faţă de s-au speriat şi florile în balcon, dar răcelii nici că-i păsa. Miercuri m-am răsculat şi am zis:" Ori tu, ori eu!". Dar a fost mai mult Tu decât eu. Joi am trecut la artileria grea: Coldrex, pastile. M-a ameţit că mă lasă, ba că nu mă lasă, până când vineri mi-a râs în faţă:" Cu toate leacurile tale, eşti pe spate!Am venit ca să stau!". Şi nu s-a mulţumit să vină doar să-şi înfingă ghearele în gâtul meu şi să-mi înceţoşeze capul, că a adus-o şi pe prietena ei tusea seacă şi iubitul ei nas curgător în neştire.
Sâmbătă, luptă crâncenă: ea o tuse seacă, eu un Coldrex, ea un taifun nazal, eu un deţ de ţuică, ea o voce de spart asfaltul, eu un pahar de vin alb, un ceai fierbinte cu miere,încă un Coldrex, o baie fierbinte şi un somn dus până duminică. Ha!
 Duminică era ca o mâţă blândă, care mai vroia sa zgârâie dar parcă nu-i mai era aşa la îndemână. Eu m-am menţinut pe  poziţii. Dă-i cu Coldrex, ceaiuri şi la final un pahar de bere rece, că de .. nu degeaba m-am dus la Ursus Fest.
Acum nu ştiu ce să spun: ori am cheunat-o de cap, ori pune ea ceva la cale, că azi a fost tare blândă cu mine. Parcă nici nu ne cunoşteam: o tuse ici colo, un nas desfundat mai toată ziua. Dar nu mă las păcălită aşa de uşor!
M-am înarmat cu multe ceaiuri fierbinţi.... poate, poate o înmoi de tot şi o fac să plece definitiv!

Comentarii

  1. O ştrumfă dornică de viaţă nu se lasa in fata unei simple raceli ;) si da-i, cu tuica, cu coldrex, cu ceai, cu miere...si da-i, si lupta :)
    Ai scris frumos despre ceva plictisitor.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc!... si da!... "reteta" a functionat :-P

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare