De Paște
Paștele e o sărbătoare de familie. Așa a fost și la noi! Ne-am adunat de pe drumuri acasă și ne-am bucurat de cei dragi.Mulți oameni la un loc înseamnă și multă mâncare gătită. Așa că ne-am împărțit sarcinile și ne-am pus pe treabă.
Ne-am desfătat cu de toate: sarmale, ciorbă de burtă, friptură de vițel, etc, etc.
O să vă povestesc despre friptura de vițel de care m-am ocupat eu că așa s-a nimerit.
Am luat un picior de vițel (nu ne dăm în vânt după friptura de miel), nu foarte mare pe care l-am frecat cu sare și piper și l-am lăsat câteva minute pe masă. Citisem eu undeva că prinde bine. Nu pot să infirm, dar nici să confirm!
L-am încrestat pe ici colo cu cuțitul și i-am ”băgat sub piele”, la propriu, niște creste de slănină, bucăți de usturoi și câteva fire de cuișoare.
L-am așezat într-o tavă pe care am uns-o înainte cu ulei.
L-am asezonat cu bucăți de măr, morcov, păstârnac, câteva frunze de mărar și pătrunjel verde.L-am așezat într-o tavă pe care am uns-o înainte cu ulei.
Am mai pus o cană de apă și l-am acoperit cu o folie de aluminiu. L-am lăsat în cuptor, la temperatură medie, două ore.
După două ore am înlăturat folia de aluminiu, am mai pus un pahar de vin alb peste și l-am mai lăsat la cuptor încă 30 de minute.
A ieșit o bunătate să te lingi pe degete!
P.S. De ouăle roșii s-au ocupat sora mea și cumnatul meu, cel din urmă responsabil și cu pozele.
După două ore am înlăturat folia de aluminiu, am mai pus un pahar de vin alb peste și l-am mai lăsat la cuptor încă 30 de minute.
A ieșit o bunătate să te lingi pe degete!
P.S. De ouăle roșii s-au ocupat sora mea și cumnatul meu, cel din urmă responsabil și cu pozele.
Ouă ”trase” la ciorap și decorate cu frunze
Să fiți sănătoși!
Comentarii
Trimiteți un comentariu